Łosoś z cieciorką, szpinakiem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1647
Składniki:
- 300 g cieciorki
- 25 g wędzonego łososia w plastrach
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Cieciorkę opłukać pod bieżąca wodą, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Do odcedzonej jeszcze ciepłej cieciorki wlać oliwę z oliwek oraz sok cytrynowy, wymieszać i wyłożyć na talerz. Szpinak umyć, osączyć z wody i dodać do cieciorki na talerzu. Potem dodać do tego plastry wędzonego łososia i wszystko wyłożyć majonezem.
Komentarze (0)