Kalafior z cieciorką i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2293
Składniki:
- 300 g cieciorki
- 3 łyżki masła
- 1 kalafior
- 1 łyżka bułki tartej
- pęczek szpinaku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cieciorkę przełożyć do rondla, zalać ją 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, wsypać do niego bułkę tartą i dodać do tego ugotowanego kalafiora. Składniki dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego ugotowaną cieciorkę, ponownie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)