Makaron orkiszowy i penne z sosem marinara
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2462
Składniki:
- 30 g makaronu penne
- 30 g makaronu orkiszowego świderki ze szpinakiem
- 8 liści bazylii
- 4 pomidory
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makarony przełożyć do dwóch osobnych garnków. Każdy osobno zalać litrem lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, po czym wymieszać ze sobą i wyłożyć na talerz. Pomidory oraz bazylię umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojony drobno czosnek i zrumienić. Następnie do czosnku dodać pomidory z bazylią, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, przykryć i dusić przez 10 minut. Po
tym czasie ściągnąć z ognia i przełożyć na makaron.
tym czasie ściągnąć z ognia i przełożyć na makaron.
Komentarze (0)