Warzywa z piekarnika

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5145
Warzywa z piekarnika
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cukinia zielona
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cebula biała
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Cukinię pokroić w krążki. Bakłażana pokroić w plastry. Następnie pokrojone warzywa zalać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem, solą, kminkiem oraz majerankiem i odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do czasu, aż warzywa się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów