Warzywa z piekarnika
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5145
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cukinia zielona
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 cebula biała
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Cukinię pokroić w krążki. Bakłażana pokroić w plastry. Następnie pokrojone warzywa zalać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem, solą, kminkiem oraz majerankiem i odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do czasu, aż warzywa się przyrumienią. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)