Makaron farfalle z warzywami i grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3215
Składniki:
- 40 g makaronu farfalle
- 20 g pieczarek
- 3 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cukinia zielona
- 1 mała cukinia żółta
- 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cukinie i grzyby umyć, osączyć z wody i pokroić w plastry. Paprykę pozbawię nasion i pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojone warzywa, grzyby, pomidory koktajlowe i podsmażyć. Następnie doprawić szczyptą soli i dodać makaron. Całość smażyć przez 1,5 minuty na wolnym ogniu, następnie ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)