Farfalle z oliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2148
Farfalle z oliwkami
fot. paPisc / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 dag makaronu farfalle
  • 1 opakowanie czarnych oliwek w zalewie
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron farfalle ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Obrać czosnek, zmiażdżyć, wymieszać z przecierem pomidorowym i wyłożyć na makaron. Oliwki osączyć z zalewy i dodać do przecieru. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów