Farfalle z topinamburem, cukinią i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 690
Składniki:
- 300 g makaronu farfalle
- 300 g masła orzechowego
- 100 g tłuczonych orzechów włoskich
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki masła
- 1 mała zielona cukinia
- 1 topinambur
- sól
Opis przygotowania:
Cukinię oraz topinambur umyć i osączyć z wody. Oba warzywa obrać ze skóry i pokroić drobno. Makaron farfalle wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Pokrojoną wcześniej cukinię z topinamburem zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni, po czym dodać do tego masło orzechowe i smażyć razem przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć to z ognia, wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem i przełożyć na talerz. Wszystko posypać startym parmezanem i tłuczonymi orzechami.
Komentarze (0)