Farfalle z topinamburem, cukinią i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 690
Farfalle z topinamburem, cukinią i orzechami
fot. katrinshine (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g makaronu farfalle
  • 300 g masła orzechowego
  • 100 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała zielona cukinia
  • 1 topinambur
  • sól

Opis przygotowania:

Cukinię oraz topinambur umyć i osączyć z wody. Oba warzywa obrać ze skóry i pokroić drobno. Makaron farfalle wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Pokrojoną wcześniej cukinię z topinamburem zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni, po czym dodać do tego masło orzechowe i smażyć razem przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć to z ognia, wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem i przełożyć na talerz. Wszystko posypać startym parmezanem i tłuczonymi orzechami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów