Łososiowa rolada
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4492
Składniki:
- 200 g łososia wędzonego
- 250 g serka homogenizowanego
- 4 naleśniki
- 1,5 łyżki masła
- 1 pęczek zielonego koperku
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Serek utrzeć z masłem, zmiażdżonym czosnkiem, dodając do tego sól, pieprz oraz pokrojony drobno koperek. Część koperku zostawić do dekorowania talerzy. Na naleśniki nałożyć roztarty serek i łososia pokrojonego na cienkie plastry. Naleśniki zawijamy, kroimy je pod skosem na kilka części i spinamy je patyczkami, aby się nie rozlatywały. Wierzch naleśników dekorujemy gałązkami zielonego koperku. Gotowe roladki wkładamy do lodówki na 20 minut.
Komentarze (0)