Łosoś z papryką i pomarańczami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1886
Składniki:
- 300 g filetów z łososia
- 4 pomarańcze
- 2 łyżki polewy jeżynowej do dekoracji
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 0,5 kostki masła
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rybę, warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać ze skóry, z dwóch z nich wycisnąć sok, a dwa pozostałe podzielić na plastry. Następnie masło stopić na patelni, po czym dodać do tego wyciśnięty sok pomarańczowy i dokładnie rozmieszać. Do rozmieszanych składników dodać filety z łososia oraz pokrojoną paprykę. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć z obu stron do miękkości ryby. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego plastry pomarańczy, a wszystko udekorować polewą jeżynową.
Komentarze (0)