Łosoś z boczkiem, kaparami i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1248
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 100 g wędzonego boczku
- 100 ml śmietany 32%
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 2 g świeżego majeranku
Opis przygotowania:
Majeranek umyć i osączyć z wody. Kapary osączyć z zalewy. Łososia wędzonego podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę wyłożyć śmietanę. Potem boczek wędzony pokroić w cienką słomkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie osączyć go z nadmiaru tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać świeżym majerankiem oraz osączonymi z zalewy kaparami
Komentarze (0)