Łosoś z fasolą i sosem sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2062
Składniki:
- 400 mrożonych filetów z łososia
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 100 ml ciemnego sosu sojowego
- 2 dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Łososia rozmrozić, po czym razem z warzywami umyć i osączyć z wody. Natką zielonej pietruszki pokroić drobno. Dymkę obrać ze skóry i wymieszać z natką zielonej pietruszki i szczyptą soli oraz pieprzu. Łososia podzielić na porcje, oprószyć pieprzem i solą, przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze zalanego wodą i gotować do miękkości ryby. Gotową rybę przełożyć na talerz. Fasolę osączyć z zalewy. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączoną z zalewy fasolę, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i smażyć 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem ściągnąć z ognia i dodać do ryby. Całość posypać natką zielonej pietruszki wymieszaną z dymką i zalać gotowym sosem sojowym.
Komentarze (0)