Łosoś z serem, papryką i porem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3077
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 20 g sera żółtego w plastrach
- 1 czerwona papryka
- 1 opakowanie oliwek z papryką
- 1 por
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Łososia pokroić na cienkie plastry i rozłożyć na stole. Ser żółty pokroić w słomkę. Paprykę przekroić na połowy, pozbawić nasion, a następnie pokroić w cienkie plastry. Ser i paprykę nałożyć na łososia, zawinąć rybę w rulony i przełożyć na talerz. Por wrzucić na wrzątek, gotować 2 minuty i wyciągnąć z wody. Białą część pokroić w krążki i udekorować łososia. Pozostałą część pora wyłożyć na talerz. Dodać do tego osączone z zalewy oliwki, a całość posypać pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze (0)