Mandarynka

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4460
Mandarynka

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 4 jaja
  • po pół szklanki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Ciasto:
  • 1 litr soku pomarańczowego (nie nektaru)
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1 kostka palmy
  • 2 puszki mandarynek
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 galaretki
  • niesłodzone mleko skondensowane

Opis przygotowania:

Biszkopt: Ubić białka z cukrem, dodawać po żółtku, później stopniowo mąki wymieszane z proszkiem (piec ok. 30 min 180 stopni).

Ciasto: Ugotować budyń z 3 szklanek soku i 0,5 szklanki cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z masą przestudzoną i dodawać pokrojone mandarynki. Na biszkopt nałożyć otrzymaną masę na nią biszkopty namoczone w soku pomarańczowym. Na biszkopty wylać pianę ubitą z 0,5 puszki mleka skondensowanego i 1 galaretki. Na wierzch można jeszcze dodać mandarynki, przykryć wszystko galaretkami.

Autor: weronika59

Komentarze (9)

ale nic mi nie wyszło tylko jakis zakalec do bani buuuuuuhahaha

muahahah mi tez coś kiepskp

A dla mnie wyszlo fascynujące...palce lizac

a co wy gadacie jak wy sie nie znacie bo trzeba dodac troche cementu to wyjdzie dobrz:Dmi sie udało dodałam pół worka cementu:D

Cement to przepis na sukces ;d po dodaniu jest bardzo apetyczne ;p

tylko jak sie dodaa cementu to potem zemby wypadaja i mozna sie udławic!a teraaz drogi dentysta

WYŚMIENITE NIC DODAC NIC UJAC CIASTO WYSZLO REWELACYJNIE I TEZ TAK SMAKUJE GODNE POLECENIA I FATYGI:))

Oczywiscie,ze nie wyjdzie,bo jezeli ktos potrafi piec to wie -przepis jest pomylony!Jak mozna zrobic budyn z soku i cukru?albo piane z mleka skondensowanego i galaretki?

jaolowiecki z całym szacunkiem, ale chyba za dużo nie wiesz o pieczeniu, z wielu dziwnych rzeczy można wykombinować niesamowite cuda. Ja wiem to najlepiej, kształce się na cukiernika.pzdr

Podobne przepisy

Więcej przepisów