Łosoś z oliwkami i buraczkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2191
Łosoś z oliwkami i buraczkami
fot. TummyRumble / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego łososia
  • 4 czerwone buraczki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oliwek zielonych w zalewie
  • pęczek koperku
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Buraczki umyć, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości ze skórą. Następnie odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i oprószyć szczyptą białego pieprzu. Oliwki osączyć z zalewy, przekroić na połowy i dodać do buraczków Następnie oba składniki przełożyć na łyżki do przystawek. Łososia pokroić na małe kawałeczki i dodać do całości. Wszystko udekorować zielonym koperkiem i polać oliwą z oliwek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów