Palmiery
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2640
Składniki:
- 400 g mrożonego ciasta francuskiego
- 100 g cukru
- 3 łyżki mielonych migdałów
- 1 żółtko
- 0,5 szklanki letniej wody
- 1 arkusz papieru do pieczenia
Opis przygotowania:
Cukier i mielone migdały przesypać na stolnicę. Ciasto francuskie rozmrozić i skropić letnią wodą. Następnie rozwałkować je na rozsypanym cukrze z migdałami i pociąć na prostokąty 2 x 12 cm. Pocięte prostokąty zwinąć w muszle i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Całość wysmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec na złoty kolor.
Komentarze (0)