Łosoś z majonezem i jabłkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1441
Łosoś z majonezem i jabłkami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 ml majonezu
  • 2 jabłka słodko-winne
  • 1 cebula
  • pęczek rukoli
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rukolę, szczypiorek oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Następnie rukolę i szczypiorek pokroić drobno. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobna kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić drobno. Łososia pokroić na kawałki. Całość zalać majonezem, poprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy