Łosoś z majonezem i jabłkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2546
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 150 ml majonezu
- 2 jabłka słodko-winne
- 1 cebula
- pęczek rukoli
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rukolę, szczypiorek oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Następnie rukolę i szczypiorek pokroić drobno. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobna kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić drobno. Łososia pokroić na kawałki. Całość zalać majonezem, poprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)