Łosoś z jabłkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1834
Składniki:
- 500 g łososia mrożonego
- 10 dag wędzonego boczku w plastrach
- 4 jabłka
- 2 cebule
- 1 łyżeczka mielonego kopru włoskiego
- natka pietruszki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebule obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju. Łososia rozmrozić, oprószyć pieprzem, solą, koprem włoskim, dodać do cebuli i smażyć do miękkości. Następnie smażone składniki przełożyć na talerz. Jabłka umyć, osączyć z wody pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać plastry jabłek i smażyć z jednej strony przez 1 minutę na małym ogniu. Potem osączyć z tłuszczu i dodać do ryby. Plastry boczku skręcić w rulony, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, zrumienić i dodać do potrawy.
Komentarze (0)