Łosoś z jabłkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1834
Łosoś z jabłkiem
fot. @joefoodie / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g łososia mrożonego
  • 10 dag wędzonego boczku w plastrach
  • 4 jabłka
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka mielonego kopru włoskiego
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebule obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju. Łososia rozmrozić, oprószyć pieprzem, solą, koprem włoskim, dodać do cebuli i smażyć do miękkości. Następnie smażone składniki przełożyć na talerz. Jabłka umyć, osączyć z wody pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać plastry jabłek i smażyć z jednej strony przez 1 minutę na małym ogniu. Potem osączyć z tłuszczu i dodać do ryby. Plastry boczku skręcić w rulony, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, zrumienić i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów