Kaszanka smażona z jabłkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3616
Składniki:
- 0,5 kg kaszanki
- 2 jabłka
- 4 ziemniaki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 15 dag wędzonego boczku
- 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
- 1 pęczek szpinaku
- szczypta mielonej gorczycy
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak dobrze opłukać, osaczy z wody, sparzyć wrzątkiem i przełożyć na talerz. Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać ce skóry i pokroić w kostkę. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Kaszankę pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić kawałki kaszanki i jabłka, doprawić pieprzem, solą oraz szczyptą gorczycy i smażyć przez 3 minuty, po czym dodać do tego ziemniaki. Następnie dodać pokrojony na kawałeczki boczek, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko przełożyć na szpinak.
Komentarze (0)