Grzanki z boczkiem, serem jabłkiem i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2459
Składniki:
- 240 g sera Camembert
- 15 g wędzonego boczku w plastrach
- 2 zielone papryki jalapeño
- 2 łyżki tłuczonych orzechów laskowych
- 1 jabłko
- 1 mała bagietka
Opis przygotowania:
Paprykę oraz jabłko umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Bagietkę pokroić na kromki o grubości 2 cm, lekko zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i wyłożyć na talerz. Plastry wędzonego boczku dokładnie zrumienić na rozgrzanej patelni, a zrumienione ściągnąć z patelni (tłuszczu z wytopionego boczku nie wylewać) i wyłożyć je na grzanki na talerzu. Ser Camembert pokroić w plastry i dodać do składników na talerzu. Paprykę przełożyć na patelnię z wytopionym tłuszczem po wędzonym i dodać do tego pokrojone plastry jabłka. Oba składniki smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zmiękną. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i posypać tłuczonymi orzechami laskowymi.
Komentarze (0)