Cieciorka ze szpinakiem w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1597
Składniki:
- 400 g cieciorki
- 300 g świeżego szpinaku
- 200 ml sosu sojowego ciemnego
- 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- sól
Opis przygotowania:
Cieciorkę oraz szpinak opłukać pod bieżącą wodą. Cieciorkę przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Zagotować 1 l wody w rondlu i na wrzątek wrzucić szpinak. Szpinak gotować przez 1 minutę na średnim ogniu, po czym odcedzić i wymieszać z tartą gałką muszkatołową. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz i dodać do tego gotowaną cieciorkę. Całość zalać sosem sojowym i podawać do spożycia.
Komentarze (0)