Cieciorka ze szpinakiem w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1597
Cieciorka ze szpinakiem w sosie sojowym
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g cieciorki
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 200 ml sosu sojowego ciemnego
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • sól

Opis przygotowania:

Cieciorkę oraz szpinak opłukać pod bieżącą wodą. Cieciorkę przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Zagotować 1 l wody w rondlu i na wrzątek wrzucić szpinak. Szpinak gotować przez 1 minutę na średnim ogniu, po czym odcedzić i wymieszać z tartą gałką muszkatołową. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz i dodać do tego gotowaną cieciorkę. Całość zalać sosem sojowym i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów