Mrożone banany w czekoladzie z miodem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3788
Mrożone banany w czekoladzie z miodem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 150 g miodu lipowego
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 2 banany

Opis przygotowania:

Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, a miąższ nadziać na patyczki od lodów. Czekoladę pokruszyć na drobne kawałki, wyłożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i rozpuścić ją. Do rozpuszczonej czekolady włożyć banany i obtoczyć na całej powierzchni, po czym wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła. Kiedy to nastąpi, całość wyciągnąć z lodówki, nałożyć masło orzechowe i polać miodem lipowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów