
Mrożone banany w czekoladzie z miodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3968

Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 150 g miodu lipowego
- 4 łyżki masła orzechowego
- 2 banany
Opis przygotowania:
Banany umyć, obrać ze skóry, odciąć końcówki, a miąższ nadziać na patyczki od lodów. Czekoladę pokruszyć na drobne kawałki, wyłożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i rozpuścić ją. Do rozpuszczonej czekolady włożyć banany i obtoczyć na całej powierzchni, po czym wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła. Kiedy to nastąpi, całość wyciągnąć z lodówki, nałożyć masło orzechowe i polać miodem lipowym.
Komentarze (1)
Dzień dobry. Moje imię to jest Kozak. Moją opinią na temat tych bananów w czekoladzie jest to, że są czekoladowe. Klops na bananie z masła orzechowego bardzo dobrze na nim leży jak i smakuje. Banan jest bardzo świeży, mokry, zimny i dobry. Ząbki bardzo przyjemnie uderzają o taflę zamarzniętej czekolady z takim satysfakcjonującym stuknięciem. Bardzo wyśmienite danie pozdrawiam. Moje imię to jest Kozak.