Łosoś z brokułem i cytryną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1508
Składniki:
- 400 g filetów z łososia
- 4 łyżki oleju
- 1 brokuł
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Brokuła, cytrynę oraz rybę umyć i osączyć z wody. Brokuła pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Filety z łososia oprószyć szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu rybę ściągnąć z ognia i dodać do brokuła na talerzu. Następnie cytrynę przekroić na połowę, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i przyrumienić na średnim ogniu. Przyrumienioną dodać do całości.
Komentarze (0)