Łosoś panierowany z brokułem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1655
Łosoś  panierowany z brokułem
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z łososia
  • 250 g wiórek kokosowych
  • 200 g sezamu
  • 100 mleka kokosowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • 1 łyżeczka mielonego kopru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Brokuła umyć, osączyć z wody i podzielić na różyczki. Następnie przełożyć go do rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie wiórki kokosowe wymieszać z sezamem na talerzu. Do głębokiego talerza wlać mleko kokosowe. Filety z łososia namoczyć w mleku kokosowym, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, mielonym koprem i panierować je w wiórkach kokosowych z sezamem. Panierowana rybę przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu i dodać do brokuła na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów