Łosoś panierowany z brokułem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1655
Składniki:
- 400 g filetów z łososia
- 250 g wiórek kokosowych
- 200 g sezamu
- 100 mleka kokosowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł
- 1 łyżeczka mielonego kopru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Brokuła umyć, osączyć z wody i podzielić na różyczki. Następnie przełożyć go do rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie wiórki kokosowe wymieszać z sezamem na talerzu. Do głębokiego talerza wlać mleko kokosowe. Filety z łososia namoczyć w mleku kokosowym, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, mielonym koprem i panierować je w wiórkach kokosowych z sezamem. Panierowana rybę przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu i dodać do brokuła na talerzu.
Komentarze (0)