Łosoś z chińskim brokułem i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1848
Łosoś z chińskim brokułem i mango
fot. JoChoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g filetów z łososia
  • 50 ml gotowego ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 mango
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 chiński brokuł
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa, owoce oraz rybę umyć i osączyć z wody. Brokuła chińskiego zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować odcedzić i wyłożyć na talerz. Łososia oprószyć szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia i dodać do gotowanego brokuła. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobna kostkę i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i połączyć z mango. Dodać do tego pomidory pokrojone w drobną kostkę, po czym wlać oliwę z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i dodać do całości wraz z odrobiną sosu sojowego.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów