Łosoś z chińskim brokułem i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1848
Składniki:
- 250 g filetów z łososia
- 50 ml gotowego ciemnego sosu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 2 mango
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 chiński brokuł
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa, owoce oraz rybę umyć i osączyć z wody. Brokuła chińskiego zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować odcedzić i wyłożyć na talerz. Łososia oprószyć szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia i dodać do gotowanego brokuła. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobna kostkę i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i połączyć z mango. Dodać do tego pomidory pokrojone w drobną kostkę, po czym wlać oliwę z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i dodać do całości wraz z odrobiną sosu sojowego.
Komentarze (0)