Łosoś pieczony z cytryną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2318
Łosoś pieczony z cytryną
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g świeżego łososia
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej, ostrej papryki
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rukolę, cytryny oraz rybę umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli na talerzu. Następnie rybę oprószyć szczyptą soli, pieprzu i mieloną papryką. Cytryny pokroić w cienkie plastry, wyłożyć je na aluminiową folię od grilla i nałożyć na nie porcje ryby. Dodać do tego masło i całość zawinąć dokładnie folią. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do miękkości ryby. Gotową wyciągnąć z piekarnika, odwinąć z folii i dodać do składników na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów