Łosoś pieczony z cytryną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2318
Składniki:
- 400 g świeżego łososia
- 2 cytryny
- 2 łyżki masła
- 1 czerwona cebula
- 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej, ostrej papryki
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rukolę, cytryny oraz rybę umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli na talerzu. Następnie rybę oprószyć szczyptą soli, pieprzu i mieloną papryką. Cytryny pokroić w cienkie plastry, wyłożyć je na aluminiową folię od grilla i nałożyć na nie porcje ryby. Dodać do tego masło i całość zawinąć dokładnie folią. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do miękkości ryby. Gotową wyciągnąć z piekarnika, odwinąć z folii i dodać do składników na talerzu.
Komentarze (0)