Łosoś w sosie chili

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2068
Łosoś  w sosie chili
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg wędzonego łososia
  • 4 suszone papryczki chili
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sok z 1 cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rybę wyłożyć na talerz. Obrać cebulę, czosnek i pokroić drobno. Papryczki pokroić na małe kawałki. Przygotować sos. Do rondla wlać 1 szklankę wody, dodać do tego pokrojone warzywa i gotować przez 15 minut na małym ogniu. Następnie odlać 2 łyżki wody i odłożyć po łyżce warzyw do dekoracji. Do sosu dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotować jeszcze przez 5 minut, po czym polać rybę. Całość udekorować warzywami i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów