Łosoś w sosie chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2225
Składniki:
- 1 kg wędzonego łososia
- 4 suszone papryczki chili
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- sok z 1 cytryny
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rybę wyłożyć na talerz. Obrać cebulę, czosnek i pokroić drobno. Papryczki pokroić na małe kawałki. Przygotować sos. Do rondla wlać 1 szklankę wody, dodać do tego pokrojone warzywa i gotować przez 15 minut na małym ogniu. Następnie odlać 2 łyżki wody i odłożyć po łyżce warzyw do dekoracji. Do sosu dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotować jeszcze przez 5 minut, po czym polać rybę. Całość udekorować warzywami i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)