Sos humusowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2400
Składniki:
- 400 g ciecierzycy z puszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pasy sezamowej
- 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
- 0,5 łyżeczki świeżego tymianku
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Ciecierzycę osączyć zalewy i przełożyć ją do miksera. Dodać do tego pastę sezamową, obrany ze skóry czosnek, wlać oliwę z oliwek i sok ze świeżo wyciśniętej cytryny. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie zmiksować.
Komentarze (0)