Sos humusowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 75
Sos humusowy
fot. sea_wave / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g ciecierzycy z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pasy sezamowej
  • 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
  • 0,5 łyżeczki świeżego tymianku
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Ciecierzycę osączyć zalewy i przełożyć ją do miksera. Dodać do tego pastę sezamową, obrany ze skóry czosnek, wlać oliwę z oliwek i sok ze świeżo wyciśniętej cytryny. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie zmiksować.

0 komenatrzy

Podobne przepisy