Camembert panierowany z żurawiną i warzywami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2501
Camembert panierowany z żurawiną i warzywami
fot. miss_yasmina / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 g sera Camembert
  • 200 g żurawiny słodzonej w zalewie
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć na talerz. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku. Ser Camembert pokroić w plastry o grubości 1 cm. Jajka wbić na talerz, wsypać do nich szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Pokrojony ser panierować w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć go na rumiany kolor z obu stron w mocno rozgrzanym oleju na patelni. Usmażony ser ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu. Dodać do tego żurawinę w zalewie i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów