Camembert panierowany z żurawiną i warzywami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2765
Składniki:
- 350 g sera Camembert
- 200 g żurawiny słodzonej w zalewie
- 4 łyżki oleju
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć na talerz. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i dodać do szpinaku. Ser Camembert pokroić w plastry o grubości 1 cm. Jajka wbić na talerz, wsypać do nich szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Pokrojony ser panierować w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć go na rumiany kolor z obu stron w mocno rozgrzanym oleju na patelni. Usmażony ser ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu. Dodać do tego żurawinę w zalewie i podawać na ciepło.
Komentarze (0)