Łosoś grillowany z brzoskwinią i mozzarellą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3184
Składniki:
- 500 g filetów z łososia
- 125 g sera mozzarella
- 3 dojrzałe brzoskwinie
- 3 łyżki oleju cytrynowego
- sól
- pieprz
- folia aluminiowa
- natka pietruszki do dekoracji
Opis przygotowania:
Rozmrożone filety z łososia opłukać i delikatnie osuszyć. Olej cytrynowy wymieszać z solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą polać ryby. Brzoskwinie umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki, po czym pokroić je w niezbyt szerokie plastry. Ser mozzarella odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Następnie przygotować 4 kawałki folii aluminiowej, na każdym położyć łososia, na nim plastry brzoskwiń i kawałki mozzarelli. Tak przygotowane ryby delikatnie zawiń w folię, zostawiając nieco przestrzeni od góry, aby mozzarella zbytnio do niej nie przywarła. Łososia piecz na grillu przez 15-20 minut, po czym każdą porcję przełóż na talerz i udekoruj kawałkami owoców oraz natką pietruszki
Komentarze (1)
mozarella przeciesz spłynie z ryby - pod wpływem ciepłej temperatury rozpływa się .pozdrawiam fafa