Deser ze śmietana i brzoskwinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1706
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 6 dojrzałych brzoskwiń
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 gotowy spód do ciasta (biszkopt)
Opis przygotowania:
Brzoskwinie umyć, osaczyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w ćwiartki. Spód do ciasta przekroić poziomo na dwie połówki i w obu wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszysta pianę, wyłożyć ją na wykrojone krążki, a na nią nałożyć pokrojone brzoskwinie. Oba krążki nałożyć na siebie.
Komentarze (0)