Lody z kremem i kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1282
Składniki:
- 400 g lodów cytrynowych
- 400 g słodkiej kukurydzy w zalewie
- 300 ml skondensowanego mleka słodkiego
- 200 ml śmietany kremówki
- 150 g żelek
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę w misce, po czym wlać do niej mleko skondensowane i ponownie zmiksować. Kukurydzę osączyć z zalewy i również zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie zmiksowaną kukurydzę przełożyć do miski ze składnikami. Lody cytrynowe posypać cynamonem, także zmiksować i dodać je do całości. Wszystko posypać żelkami i wstawić na 1 godzinę do zamrażalnika.
Komentarze (0)