Lody jagodowe z miodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 941
Składniki:
- 600 ml jogurtu greckiego
- 250 ml płynnego miodu lipowego
- 8 kostek lodu
- 1,5 szklanki jagód
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Miętę oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Do miksera przełożyć jogurt, dodać do tego 1 szklankę jagód, 100 ml miodu i razem zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przełożyć ją do pojemniczków na lody, wbić w to patyczki i wstawić do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć z zamrażalnika, przełożyć do miseczek, po czym dodać do tego kostki lodu, posypać całość pozostałymi jagodami, polać pozostałym miodem i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)