Lody w zalewie waniliowej z czereśniami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 931
Lody w zalewie waniliowej z czereśniami
fot. belgianchocolate / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml lodów śmietankowych
  • 350 g świeżych czereśni
  • Zalewa:
  • 600 ml wody
  • 30 g cukru waniliowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru

Opis przygotowania:

Przygotować zalewę: czereśnie opłukać pod bieżącą wodą, pozbawić ogonków i przełożyć je do rondla. Zalać je wodą, zasypać cukrem brązowym, waniliowym, imbirem i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu całość dobrze przestudzić, po czym zalać tym lody śmietankowe na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów