Lody w zalewie waniliowej z czereśniami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1130
Składniki:
- 400 ml lodów śmietankowych
- 350 g świeżych czereśni
- Zalewa:
- 600 ml wody
- 30 g cukru waniliowego
- 2 łyżki brązowego cukru
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Przygotować zalewę: czereśnie opłukać pod bieżącą wodą, pozbawić ogonków i przełożyć je do rondla. Zalać je wodą, zasypać cukrem brązowym, waniliowym, imbirem i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu całość dobrze przestudzić, po czym zalać tym lody śmietankowe na talerzu.
Komentarze (0)