Bułki z parówkami i pomidorami w zalewie miodowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2051
Składniki:
- 2 małe bagietki
- 2 parówki drobiowe
- 2 łyżki masła
- Zalewa:
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 4 pomidory
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody.
Przygotować zalewę: pomidory pokroić w kostkę i przełożyć do miski i oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu białego. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pomidorów w misce wraz z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki. Następnie składniki w misce zalać miodem lipowym, oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Bagietki przekroić na połówki i wysmarować je masłem. Parówki drobiowe, przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami wody i zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić je i dodać do bułek z masłem wraz z osączonymi z zalewy składnikami.
Przygotować zalewę: pomidory pokroić w kostkę i przełożyć do miski i oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu białego. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pomidorów w misce wraz z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki. Następnie składniki w misce zalać miodem lipowym, oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Bagietki przekroić na połówki i wysmarować je masłem. Parówki drobiowe, przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami wody i zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić je i dodać do bułek z masłem wraz z osączonymi z zalewy składnikami.
Komentarze (0)