Ciastka jagodowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1645
Składniki:
- 300 g mrożonego ciasta francuskiego
- 2 białka jaj
- 2 łyżki cukry pudru
- 1 szklanka jagód
- 0,5 szklanki letniej wody
Opis przygotowania:
Jagody umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć je na stolnice i wysmarować letnią wodą. Następnie pokroić je na kwadraty o wymiarach 12x12 cm i nałożyć na nie jagody. Rogi ciasta nałożyć na siebie (uformować trójkąty) i całość wysmarować białkiem jaj. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na złoty kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)