Ciastka jagodowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1645
Ciastka jagodowe
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 białka jaj
  • 2 łyżki cukry pudru
  • 1 szklanka jagód
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania:

Jagody umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć je na stolnice i wysmarować letnią wodą. Następnie pokroić je na kwadraty o wymiarach 12x12 cm i nałożyć na nie jagody. Rogi ciasta nałożyć na siebie (uformować trójkąty) i całość wysmarować białkiem jaj. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na złoty kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów