Lekor z sosem chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1631
Składniki:
- 200 g mączki z sago (zagęstnik)
- 200 g filetów z morszczuka
- 200 ml sosu chili
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 0,5 łyżeczki soli
- pieprz czarny mielony
- olej do głębokiego smazenia
Opis przygotowania:
Filet z morszczuka umyć, dokładnie osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry o grubości 5 mm. Następnie mączkę z sago przesypać na talerz i wymieszać ją z cukrem pudrem, solą i mielonym, czarnym pieprzem. W wymieszanych składnikach obtoczyć plastry morszczuka i smażyć je na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Sos chili przelać do miseczki i podawać z gotową potrawą.
Komentarze (0)