Lasagne z pieczarkami, parmezanem i szałwią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2618
Składniki:
- 30 g pieczarek
- 10 dag tartego parmezanu
- 4 plastry makaronu lasagne
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki maki
- 2 łyżki śmietany 12 %
- 1 cebula
- pęczek szałwii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Masło stopić na patelni, dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pieczarki i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, szałwię i 1 łyżkę tartego parmezanu. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Makaron lasagne ugotować w całości w niewielkiej ilości lekko osolonej wody, odcedzić i wyłożyć na grzyby. Całość posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szałwii.
Komentarze (0)