Lasagne z pieczarkami, parmezanem i szałwią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2432
Lasagne z pieczarkami, parmezanem i szałwią
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g pieczarek
  • 10 dag tartego parmezanu
  • 4 plastry makaronu lasagne
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki maki
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • 1 cebula
  • pęczek szałwii
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Masło stopić na patelni, dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pieczarki i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, szałwię i 1 łyżkę tartego parmezanu. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Makaron lasagne ugotować w całości w niewielkiej ilości lekko osolonej wody, odcedzić i wyłożyć na grzyby. Całość posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szałwii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów