Kwiaty cukini z nadziewaną cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2505
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wieprzowego
- 60 g cebuli (dużej)
- 30 dag kwiatów cukinii
- 2 czerwone papryki
- 1 jajko
- natka zielonej pietruszki
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cebulę obrać ze skóry, przekroić z jednej strony i wyciągnąć środkowe warstwy. Część cebuli pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa mielonego. Kwiaty cukinii umyć w letniej wodzie, po czym osączyć z jej nadmiaru. Paprykę pozbawić nasion, pokroić drobno i połączyć z mięsem. Do mięsa wbić jajko, oprószyć pieprzem oraz solą, dodać pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i całość wyrobić ręcznie na jednolitą masę. Następnie kwiaty cukinii oraz warstwy cebuli nadziać wymieszanymi składnikami i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym oleju na patelni. Gotowe osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)