Kuskus ze śliwkami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2275
Składniki:
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 15 dag śliwek kalifornijskich (bez pestek)
- 1 pęczek szpinaku
- 1 słoiczek oliwek z papryką
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki gotowego sosu czosnkowego
- sól
Opis przygotowania:
Kuskus i śliwki kalifornijskie zalać lekko osolonym wrzątkiem, trzymać przez 5 minut, odcedzić i przełożyć na talerz. Szpinak sparzyć wrzątkiem i wyłożyć obok kaszy. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do szpinaku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem z oliwkami dodać do całości. Wszystko polać gotowym sosem czosnkowym. Podawać do spożycia, kiedy kasza jest jeszcze ciepła.
Komentarze (0)