Kuskus ze śliwkami i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2275
Kuskus ze śliwkami i szpinakiem
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 15 dag śliwek kalifornijskich (bez pestek)
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 słoiczek oliwek z papryką
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki gotowego sosu czosnkowego
  • sól

Opis przygotowania:

Kuskus i śliwki kalifornijskie zalać lekko osolonym wrzątkiem, trzymać przez 5 minut, odcedzić i przełożyć na talerz. Szpinak sparzyć wrzątkiem i wyłożyć obok kaszy. Paprykę czerwoną pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do szpinaku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem z oliwkami dodać do całości. Wszystko polać gotowym sosem czosnkowym. Podawać do spożycia, kiedy kasza jest jeszcze ciepła.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów