Kuskus z warzywami w curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1022
Składniki:
- 200 g kaszy kuskus
- 200 g ciecierzycy z puszki
- 4 okry
- 4 marchewki
- 2 pietruszki korzenia z natką
- 1 łyżeczka curry
- 1 l bulionu warzywnego
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew oraz korzeń pietruszki obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Ciecierzycę osaczyć z zalewy. Następnie kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i przełożyć do miski. Do kolejnego rondla włożyć pokrojona marchew, pietruszkę, korzeń z natką, okrę i osączoną z zalewy ciecierzycę. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i gotować je na średnim ogniu do miękkości. Po ugotowaniu warzywa odcedzić i dodać do kuskusu w misce. Wszystko posypać curry i podawać na ciepło do spożycia.
Komentarze (0)