Kuskus z serem, warzywami i jogurtem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2453
Kuskus z serem, warzywami i jogurtem
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 20 g sera feta
  • 4 rzodkiewki
  • 2 zielone ogórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • natka zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kaszę kuskus zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować, przełożyć na talerz i polać ją sokiem z limonki. Ogórki pokroić na kawałki i dodać do ugotowanej kaszy. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z pokrojoną w talarki rzodkiewką. Natkę zielonej pietruszki oraz zielony koperek pokroić drobno i dodać do potrawy. Następnie jogurt zmieszać z pokruszonym serem feta i polać całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów