Kuskus z serem, warzywami i jogurtem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2453
Składniki:
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 20 g sera feta
- 4 rzodkiewki
- 2 zielone ogórki
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka soku z limonki
- natka zielonej pietruszki
- natka zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kaszę kuskus zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować, przełożyć na talerz i polać ją sokiem z limonki. Ogórki pokroić na kawałki i dodać do ugotowanej kaszy. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z pokrojoną w talarki rzodkiewką. Natkę zielonej pietruszki oraz zielony koperek pokroić drobno i dodać do potrawy. Następnie jogurt zmieszać z pokruszonym serem feta i polać całość.
Komentarze (0)