Kuskus z warzywami, migdałami i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1813
Kuskus z warzywami, migdałami i serem
fot. Lori L. Stalteri / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g sera feta
  • 5 g płatków migdałowych
  • 2 marchewki
  • 1 seler z natką
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kaszę kuskus zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Warzywa umyć i obrać ze skory. Seler pozbawić natki. Brokuła pokroić na różyczki. Następnie pozostałe warzywa pokroić na kawałki, włożyć razem do jednego rondla, zalać je 1,5 l wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i połączyć z ugotowaną wcześniej kaszą. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać do tego płatki migdałowe, doprawić do smaku pieprzem oraz solą dokładnie wymieszać i przełożyć do miski. Gotową potrawę posypać pokruszonym serem feta i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów