Kuskus z warzywami, migdałami i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2020
Składniki:
- 20 g sera feta
- 5 g płatków migdałowych
- 2 marchewki
- 1 seler z natką
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kaszę kuskus zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Warzywa umyć i obrać ze skory. Seler pozbawić natki. Brokuła pokroić na różyczki. Następnie pozostałe warzywa pokroić na kawałki, włożyć razem do jednego rondla, zalać je 1,5 l wody i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i połączyć z ugotowaną wcześniej kaszą. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać do tego płatki migdałowe, doprawić do smaku pieprzem oraz solą dokładnie wymieszać i przełożyć do miski. Gotową potrawę posypać pokruszonym serem feta i udekorować natką selera.
Komentarze (0)