Kuskus z granatem i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1245
Kuskus z granatem i migdałami
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g kaszy kuskus
  • 40 g całych migdałów
  • 2 granaty
  • natka zielonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Granaty oraz natkę zielonej kolendry umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Granaty przekroić na połowy i wyłuskać z nich nasiona. Całe migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 30 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie migdały ściągnąć z patelni i ostrym nożem pokroić je w cienkie plastry. Następnie kaszę kuskus przesypać do rondla, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu kaszę odparować i wymieszać z pokrojonymi wcześniej migdałami oraz nasionami granatu. Wszystko przełożyć do miski i posypać natką zielonej kolendry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów