Kuskus z granatem i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1245
Składniki:
- 200 g kaszy kuskus
- 40 g całych migdałów
- 2 granaty
- natka zielonej kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Granaty oraz natkę zielonej kolendry umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Granaty przekroić na połowy i wyłuskać z nich nasiona. Całe migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 30 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie migdały ściągnąć z patelni i ostrym nożem pokroić je w cienkie plastry. Następnie kaszę kuskus przesypać do rondla, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu kaszę odparować i wymieszać z pokrojonymi wcześniej migdałami oraz nasionami granatu. Wszystko przełożyć do miski i posypać natką zielonej kolendry.
Komentarze (0)