Kuskus z brokułem i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1441
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 brokuł
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu sherry
- sól
Opis przygotowania:
Brokuła umyć, pokroić w różyczki, po czym przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Następnie kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać dwoma szklankami wody i ugotować na sypko. Potem wlać do niego sos sojowy, ocet sherry, dodać ugotowanego wcześniej brokuła i płatki migdałowe. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli jeśli trzeba, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)