Dip z awokado, bazylią i granatem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 130
Dip z awokado, bazylią i granatem
fot. vanillaechoes / elements.envato.com

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado
  • 1 granat
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

Opis przygotowania:

Awokado, granaty oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Z granatów wyłuskać z nich nasiona. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem na jednolitą miazgę. Bazylię pokroić drobno i dodać do rozgniecionego awokado. Wlać do tego oliwę z oliwek, sok ze świeżo wyciśniętej cytryny i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przełożyć do miski i posypać wyłuskanymi nasionami z granatu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy