Kuskus z granatem i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3228
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 2 szklanki kaszy kuskus
- 2 łyżki posiekanej drobno mięty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki migdałów
- 1 granat
- 1 pomidor
- natka zielonej pietruszki
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Kuskus opłukać i odcedzić, po czym zalać lekko osolonym bulionem warzywnym, ugotować na sypko i odparować. Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w drobną kostkę i dodać do kuskusu wraz z pokrojoną drobno natką pietruszki, miętą oraz nasionami granatu. Migdały przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 30 sekund, pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Wlać do tego oliwę z oliwek, sok cytrynowy, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)