Kushi z łososia i szparagów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1831
Składniki:
- 40 g mrożonego łososia
- 30 g zielonych szparagów
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki kawioru z łososia
- 2 łyżki majonez
- 1 jajko
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
- 8 patyczków szaszłykowych
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Łososia rozmrozić i pociąć na plastry o grubości do 5 mm. W plastry ryby zawinąć pokrojone na kawałki i ugotowane szparagi i nabić na patyczki szaszłykowe, po czym obsypać pieprzem oraz solą. Jajko roztrzepać na talerzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Następnie całość zanurzyć w jajku, potem w bułce tartej i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Na kawałki smażonego łososia wyłożyć majonez i kawior.
Komentarze (0)