Frittata
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3014
Składniki:
- 30 g zielonych szparagów
- 5 dag tartego parmezanu
- 4 jajka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 łyżka tartego tofu
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w plastry. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Do cebuli dodać gotowane szparagi, plastry pomidorów, część pokrojonej drobno natki zielonej pietruszki (pozostałą część pozostawić do dekoracji), tarty parmezan, tofu i smażyć na małym ogniu. Jajka ubić trzepaczką ze szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do składników, dokładnie wymieszać i smażyć jak omlet z obu stron. Gotowe danie przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)