Frittata

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3014
Frittata
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g zielonych szparagów
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżka tartego tofu
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w plastry. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Do cebuli dodać gotowane szparagi, plastry pomidorów, część pokrojonej drobno natki zielonej pietruszki (pozostałą część pozostawić do dekoracji), tarty parmezan, tofu i smażyć na małym ogniu. Jajka ubić trzepaczką ze szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do składników, dokładnie wymieszać i smażyć jak omlet z obu stron. Gotowe danie przełożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów