Kurki z jajkami i pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2029
Składniki:
- 20 dag pieczarek
- 15 dag kurek
- 2 jajka
- 2 pomidory
- 2 owoce kiwi
- 2 ząbki czosnku
- pęczek rukoli
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Kurki, pieczarki oczyścić, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego posiekany drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać kurki, pieczarki, szczyptę soli, pieprzu i chwilę smażyć na małym ogniu. Do całości dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, posiekaną drobno część rukoli, drugą przełożyć na talerz. Wszystko smażyć do czasu, aż pomidory całkowicie stracą sok, po czym przełożyć na talerz. Jajka wbić na gotującą się wodę, kiedy się zetną - przełożyć na talerz z grzybami, następnie posolić i oprószyć pieprzem. Kiwi obrać ze skóry, zmiksować mikserem i sokiem polać grzyby.
Komentarze (0)