Kurki w pomidorach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3044

Składniki:

  • 1 kg kurek
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 0,5 szklanki oliwy lub oleju
  • 0,5 szklanki śmietany
  • mielona papryka
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Cebule posiekać drobno. Wszystkie składniki wysypać na patelnię, dodać oliwę lub olej i dusić pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodać soli, paprykę w proszku, natkę zielonej pietruszki oraz śmietanę. Całość wymieszać. Gotowe grzyby podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, kaszą lub gotowanym makaronem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów