Kurki w pomidorach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3168
Składniki:
- 1 kg kurek
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 0,5 szklanki oliwy lub oleju
- 0,5 szklanki śmietany
- mielona papryka
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Cebule posiekać drobno. Wszystkie składniki wysypać na patelnię, dodać oliwę lub olej i dusić pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodać soli, paprykę w proszku, natkę zielonej pietruszki oraz śmietanę. Całość wymieszać. Gotowe grzyby podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, kaszą lub gotowanym makaronem.
Komentarze (0)